Basis voor Boemboe

Met deze Basis voor Boemboe maak je in een handomdraai de lekkerste Indonesische gerechten, zoals Semoer Daging en Ikan Bakar Pedis. Deze basis is genoeg voor meerdere porties. Het handige aan deze basis is dat hij gewoon kan worden ingevroren en kan worden gebruikt op latere momenten.

0 stemmen

10 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 10 citroengrasstengels
  • 2 uien
  • 2,5 eetlepels Conimex Black Knoflook Paste
  • 6 rode pepers
  • 50 g laos wortel
  • 2 theelepels Conimex Black Gember Paste
  • Extra nodig: blender, keukenmachine of vijzel

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de harde onderkant van de citroengrasstengels af (ongeveer ½ cm). Snijd vervolgens de citroengras fijn tot aan het lichtgroene gedeelte (ongeveer 8 cm).

Snijd de uien en de rode peper fijn. Maak de laos wortel schoon en rasp deze met een fijne rasp.

Doe alle ingrediënten samen in een blender of keukenmachine en maal de ingrediënten tot een zeer fijn mengsel. De boemboe is nu klaar voor gebruik.

Serveertip

De laos raspt makkelijker als deze eerst wordt ingevroren.

Variaties

Je kunt in plaats van de blender ook een vijzel gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 141,0 kcal
Proteïnes 2,6 g
Suikers 6,0 g
Vezels 6,0 g
Vetten: 5,7 g
- Verzadigde vetten 1,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 489,0 mg

* 1 portie = 100 g