Basis voor Boemboe

Basis voor Boemboe

Met deze Basis voor Boemboe maak je in een handomdraai de lekkerste Indonesische gerechten, zoals Semoer Daging en Ikan Bakar Pedis. Deze basis is genoeg voor meerdere porties. Het handige aan deze basis is dat hij gewoon kan worden ingevroren en kan worden gebruikt op latere momenten.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 10 citroengrasstengels
  • 2 uien
  • 6 rode pepers
  • 50 g laos wortel
  • 3 tenen geplette knoflook
  • 2 centimeter fijn gesneden verse gember
  • Extra nodig: blender, keukenmachine of vijzel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 85
    • Eiwitten 2.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 18.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 13.0g
    • Suikers 4.6g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 0.2g
    • Verzadigde vetten 0.0g
    • Onverzadigde vetten 0.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 29mg
    • Zout 0.07g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 11%
    • Vitamine C 149%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de harde onderkant van de citroengrasstengels af (ongeveer ½ cm). Snijd vervolgens de citroengras fijn tot aan het lichtgroene gedeelte (ongeveer 8 cm).

  2. Snijd de uien en de rode peper fijn. Maak de laos wortel schoon en rasp deze met een fijne rasp.

  3. Doe alle ingrediënten samen in een blender of keukenmachine en maal de ingrediënten tot een zeer fijn mengsel. De boemboe is nu klaar voor gebruik.

Vries de overgebleven boemboe in, zo kun je deze later gebruiken.