Basis voor Boemboe

Basis voor Boemboe

Met deze Basis voor Boemboe maak je in een handomdraai de lekkerste Indonesische gerechten, zoals Semoer Daging en Ikan Bakar Pedis. Deze basis is genoeg voor meerdere porties. Het handige aan deze basis is dat hij gewoon kan worden ingevroren en kan worden gebruikt op latere momenten.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 10 citroengrasstengels
  • 2 uien
  • 2.5 eetlepels Conimex Black Knoflook Paste
  • 6 rode pepers
  • 50 g laos wortel
  • 2 theelepels Conimex Black Gember Paste
  • Extra nodig: blender, keukenmachine of vijzel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 141
    • Eiwitten 2.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 20.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 14.1g
    • Suikers 6.0g
    • Vezels 6.0g
    • Vetten 5.7g
    • Verzadigde vetten 1.0g
    • Onverzadigde vetten 4.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 489mg
    • Zout 1.22g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 189%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de harde onderkant van de citroengrasstengels af (ongeveer ½ cm). Snijd vervolgens de citroengras fijn tot aan het lichtgroene gedeelte (ongeveer 8 cm).

  2. Snijd de uien en de rode peper fijn. Maak de laos wortel schoon en rasp deze met een fijne rasp.

  3. Doe alle ingrediënten samen in een blender of keukenmachine en maal de ingrediënten tot een zeer fijn mengsel. De boemboe is nu klaar voor gebruik.

Vries de overgebleven boemboe in, zo kun je deze later gebruiken.