Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g witte rijst
- 2 el Conimex Wok Olie
- 300 g nasivlees
- 600 g nasigroenten
- 1 pak Conimex mix voor Nasi Speciaal
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
-
Verhit een wok, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak het vlees 8 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak nog 2 min.
-
Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de rijst en de kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal) erdoor en roerbak nog 3 min.
-
Verdeel de nasi over 4 kommen of borden.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Het is heerlijk een bij Bami of Nasi Goreng gerecht
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Geraspte kokos wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Het wordt in heel Azie gebruikt in curry's, soepen en als garnering (seroendeng).
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht.