Basis Nasi met Kip - Eat more East | Conimex recept

Basis Nasi met Kip - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Dit recept is de perfecte basis voor een heerlijke nasi. Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze nasi! Eindeloos variëren dus.

Servings

4

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 kleine winterpeen
  • 0.5 kleine spitskool
  • 300 g kipfilet blokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 581
    • Eiwitten 24.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 87.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 83.7g
    • Suikers 4.3g
    • Vezels 4.1g
    • Vetten 14.9g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 10.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 64mg
    • Zout 0.16g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 40%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de winterpeen in kleine blokjes, snipper de ui grof, snijd de prei in halve ringen. Snijd de spitskool in reepjes.

  3. Verhit 2 eetlepels Conimex wokolie in een wok, bak de kipblokjes goudbruin en gaar.

  4. Voeg de groente toe en wok deze 2 tot 3 minuten mee.

  5. Schep vervolgens de Nasi kruidenmix er door.

  6. Voeg de rijst de toe aan de groenten en kip mix en roerbak nog 2 à 3 minuten mee.

  7. Eetsmakelijk!