Bamisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Dit recept salade met bami speciaal, atjar en de ham is een delicieus gerecht. De bami salade is lekker vlot klaar en verkrijgt zijn heerlijke smaak van de Conimex mix voor Bami speciaal. Het bami recept is net even anders dan anders.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een wok. Voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de groenten kort 2 min. (voor de salade moeten ze knapperig blijven).

Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) en 100 ml water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 min. Laten afkoelen. Scheur de blaadjes sla in stukjes.

Meng de afgekoelde bami met de Conimex atjar tjampoer (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie. Voeg vlak voor het serveren de sla toe. Verdeel de bahmisalade over 4 kommen of borden.

Serveertip

Zet bij deze bamisalade speciaal met atjar en hamblokjes de Conimex Smaakmakers Sambal Badjak, Kroepoek Bali, en Seroendeng op tafel, die zijn heerlijk bij deze Bahmisalade.

Variaties

De salade kan ook (lauw)warm worden geserveerd. Geef er de Smaakmaker Satésaus Mild bij om over de salade te scheppen. Dat is net zo lekker als met Gado Gado, de authentieke Indonesische groentesalade met pindasaus

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 428,0 kcal
Proteïnes 22,6 g
Suikers 12,0 g
Vezels 10,7 g
Vetten: 10,8 g
- Verzadigde vetten 2,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 86,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 33,5 mg
Sodium 133,6 mg

* 1 portie = 100 g