Bamisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Bamisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Dit recept salade met bami speciaal, atjar en de ham is een delicieus gerecht. De bami salade is lekker vlot klaar en verkrijgt zijn heerlijke smaak van de Conimex mix voor Bami speciaal. Het bami recept is net even anders dan anders.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 400 g roerbakgroenten, dik gesneden
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 1 kropje sla
  • 200 g hamblokjes
  • 4 el peterselie, grof gehakt
  • 4 el Conimex Atjar Tjampoer
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 428
    • Eiwitten 22.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 61.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 50.5g
    • Suikers 12.0g
    • Vezels 10.7g
    • Vetten 10.8g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 6.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 34mg
    • Natrium 134mg
    • Zout 0.33g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A 224%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Verhit een wok. Voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de groenten kort 2 min. (voor de salade moeten ze knapperig blijven).

  3. Voeg de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) en 100 ml water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 min. Laten afkoelen. Scheur de blaadjes sla in stukjes.

  4. Meng de afgekoelde bami met de Conimex atjar tjampoer (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie. Voeg vlak voor het serveren de sla toe. Verdeel de bahmisalade over 4 kommen of borden.