Bami van woknoedels met citroenkip

Dit bami recept met de kip in citroen en gewokte noedels geeft een zalige maaltijd. De ketjap manis geeft het gerecht samen met de wok noedels een Aziatisch tintje met de rode peper voor een pittige bite.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Pel en snijd ondertussen de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in smalle ringen. Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap manis en de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip. Pers de citroen uit en schep 2 eetlepels citroensap door de kiprepen. Meng alles goed en laat het 3 minuten marineren.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel olie in en wok hierin de kiprepen 5 minuten. Roerbak vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee.

Schep tot slot de noedels en naar smaak nog wat citroensap door de kip en laat alles nog een paar minuten doorwarmen. Schep de bahmi op borden of in kommen.

Serveertip

Zet bij deze bami van woknoedels met citroenkip de Conimex Seroendeng en Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de citroen door 1 sinaasappel en voeg 1 sinaasappel in partjes toe met de noedels.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 459,0 kcal
Proteïnes 31,3 g
Suikers 10,0 g
Vezels 3,1 g
Vetten: 12,8 g
- Verzadigde vetten 4,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 369,1 mg

* 1 portie = 100 g