Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 pak Conimex Wok Noedels
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 400 g kipfilet
- 3 el Conimex Ketjap Manis
- 1 citroen
- 500 g bamigroenten
- 1 el Conimex Wok Olie
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.
-
Pel en snijd ondertussen de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in smalle ringen. Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap manis en de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip. Pers de citroen uit en schep 2 eetlepels citroensap door de kiprepen. Meng alles goed en laat het 3 minuten marineren.
-
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel olie in en wok hierin de kiprepen 5 minuten. Roerbak vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee.
-
Schep tot slot de noedels en naar smaak nog wat citroensap door de kip en laat alles nog een paar minuten doorwarmen. Schep de bahmi op borden of in kommen.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Het is heerlijk als bijgerecht bij de rijsttafel maar is ook lekker bij Bami en Nasi Goreng.
Koel en donker bewaren.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Koel en donker bewaren.
Na opening gekoeld bewaren.
Geraspte kokos wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Het wordt in heel Azie gebruikt in curry's, soepen en als garnering (seroendeng).
Recept kokos koekjes
Ingredienten:
- 1 zakje Conimex geraspte kokos
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze:
- Scheid de eidooiers van het eiwit.
- Roer 75 g suiker en een paar druppels water stevig door de eidooiers.
- Klop het eiwit en de rest van de suiker luchtig.
- Voeg de kokos en het eidooiermengsel toe, luchtig doorroeren.
- Maak hiervan kleine porties (met een lepel) op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
- Bestrooi ze met poedersuiker en bak ze in 15 minuten goudbruin bij 180°C. Serveer de koekjes warm.
Zonder toegevoegde smaakversterkers.
Zonder kunstmatige kleurstoffen.
Zonder conserveermiddelen.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht.
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.