Bami van woknoedels met citroenkip

Bami van woknoedels met citroenkip

Dit bami recept met de kip in citroen en gewokte noedels geeft een zalige maaltijd. De ketjap manis geeft het gerecht samen met de wok noedels een Aziatisch tintje met de rode peper voor een pittige bite.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 400 g kipfilet
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 citroen
  • 500 g bamigroenten
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 443
    • Eiwitten 31.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 52.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 49.2g
    • Suikers 8.5g
    • Vezels 2.9g
    • Vetten 12.7g
    • Verzadigde vetten 4.9g
    • Onverzadigde vetten 7.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 784mg
    • Zout 1.96g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 33%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

  2. Pel en snijd ondertussen de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in smalle ringen. Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap manis en de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip. Pers de citroen uit en schep 2 eetlepels citroensap door de kiprepen. Meng alles goed en laat het 3 minuten marineren.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel olie in en wok hierin de kiprepen 5 minuten. Roerbak vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee.

  4. Schep tot slot de noedels en naar smaak nog wat citroensap door de kip en laat alles nog een paar minuten doorwarmen. Schep de bahmi op borden of in kommen.