Bami sweet & sour balletjes & Atjar Tjampoer

Dit recept bami met sweet & sour woksaus en balletjes van rundergehakt smaken heerlijk met de Atjar Tjampoer van Conimex en de Sambal manis. De mie nestjes met de rest vormt een verrukkelijke bami goreng maaltijd.

10 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Laat de Conimex atjar tjampoer heel goed uitlekken. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en de spitskool in smalle reepjes. Hak de atjar tjampoer fijn. Meng het rundergehakt met de atjar tjampoer en de sambal manis. Draai er kleine (soep)balletjes van.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de gehaktballetjes en de ontbijtspekblokjes 3 min. Voeg de paprika en de spitskool toe en wok 5 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de mie erdoor en warm goed door. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.

Serveertip

Geef bij deze bami sweet & sour balletjes & atjar tjampoer de Conimex Smaakmakers Kroepoek, Sambal en de rest van de Atjar.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 639,0 kcal
Proteïnes 30,2 g
Suikers 17,5 g
Vezels 5,5 g
Vetten: 29,8 g
- Verzadigde vetten 9,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 187,4 g
Transvetten 0,5 g
Cholesterol 55,0 mg
Sodium 1.265,3 mg

* 1 portie = 100 g