Bami sweet & sour balletjes & Atjar Tjampoer

Bami sweet & sour balletjes & Atjar Tjampoer

Dit recept bami met sweet & sour woksaus en balletjes van rundergehakt smaken heerlijk met de Atjar Tjampoer van Conimex en de Sambal manis. De mie nestjes met de rest vormt een verrukkelijke bami goreng maaltijd.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 6 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 rode paprika
  • 450 g spitskool
  • 350 g rundergehakt
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 2 tl Conimex Sambal Manis
  • 50 g blokjes ontbijtspek (mager)
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 639
    • Eiwitten 30.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.1g
    • Suikers 17.5g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 29.8g
    • Verzadigde vetten 9.3g
    • Onverzadigde vetten 17.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.5g
    • Cholesterol 55mg
    • Natrium 1265mg
    • Zout 3.16g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 116%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Laat de Conimex atjar tjampoer heel goed uitlekken. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en de spitskool in smalle reepjes. Hak de atjar tjampoer fijn. Meng het rundergehakt met de atjar tjampoer en de sambal manis. Draai er kleine (soep)balletjes van.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de gehaktballetjes en de ontbijtspekblokjes 3 min. Voeg de paprika en de spitskool toe en wok 5 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min. Schep de mie erdoor en warm goed door. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.