Bami Sweet Chili met lente ui en Seroendeng

Bami Sweet Chili met lente ui en Seroendeng

Dit bami recept met rundvlees en lente ui is een zalig en frisse bami met veel kleur. De seroendeng en sweet chili saus maken er een kruidige en oosterse maaltijd van. Eet smakelijk!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 3 paprika's (3 kleuren)
  • 1 bosje lente-uien
  • 350 g rundergehakt
  • 6 el Conimex Seroendeng
  • 3 el Conimex Sweet Chilisaus
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 200 g wortelreepjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 536
    • Eiwitten 25.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 48.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 40.4g
    • Suikers 13.6g
    • Vezels 8.0g
    • Vetten 27.9g
    • Verzadigde vetten 11.8g
    • Onverzadigde vetten 14.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.5g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 1284mg
    • Zout 3.21g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 134%
    • Vitamine A 173%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in reepjes en de helft van de lente-uien in ringen. Hak de rest van de lente-uitjes fijn. Meng het rundergehakt met de seroendeng, de gehakte lente-ui en 1 eetlepel Conimex sweet chilisaus.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak het gehakt 5 min. Roer het tussentijds telkens rustig om zodat de stukjes gehakt vrij groot blijven. Voeg vervolgens de paprika en de wortel toe en roerbak 3 min. mee. Roer de Conimex kruidenmix voor bahmi, de uienringetjes en 2 eetlepel sweet chili saus erdoor en wok 1 min. schep de mie erbij en warm goed door.

  3. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.