Bami Speciaal met paddenstoelen, munt en seroendeng

Dit bijzondere bami recept met munt en paddenstoelen smaakt zalig met seroendeng. De ketjap manis geeft een lekkere zoet/zoute smaak, waarna de kroepoek saté het helemaal af maakt!

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng ondertussen de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal met 1 dl kokend water en laat dit even staan.

Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de paddenstoelen 5 minuten. Roerbak dan de gewelde groentemix 2 minuten. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor, wok nog 2 minuten en voeg dan de Conimex ketjap manis toe. Laat het gerecht door en door warm worden.

Schep de Conimex seroendeng en de helft van de munt door de bami, verdeel deze over 4 borden en leg er wat Conimex sate kroepoek bij. Bestrooi met de rest van de munt en zet de overgebleven kroepoek op tafel.

Serveertip

Lekker bij deze bami speciaal met paddenstoelen, munt en seroendeng: Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Oelek.

Variaties

Voeg voor een niet-vegetarische variant 300 g vleesreepjes toe met de paddenstoelen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 458,0 kcal
Proteïnes 14,3 g
Suikers 15,1 g
Vezels 6,9 g
Vetten: 13,1 g
- Verzadigde vetten 4,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 43,1 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.032,6 mg

* 1 portie = 100 g