Bami Speciaal met paddenstoelen, munt en seroendeng

Bami Speciaal met paddenstoelen, munt en seroendeng

Dit bijzondere bami recept met munt en paddenstoelen smaakt zalig met seroendeng. De ketjap manis geeft een lekkere zoet/zoute smaak, waarna de kroepoek saté het helemaal af maakt!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g paddenstoelen gemengd
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • 4 el munt, fijngehakt
  • 1 zak Conimex Kroepoek Saté 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 458
    • Eiwitten 14.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 75.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 68.4g
    • Suikers 15.1g
    • Vezels 6.9g
    • Vetten 13.1g
    • Verzadigde vetten 4.1g
    • Onverzadigde vetten 9.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1033mg
    • Zout 2.58g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng ondertussen de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal met 1 dl kokend water en laat dit even staan.

  2. Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de paddenstoelen 5 minuten. Roerbak dan de gewelde groentemix 2 minuten. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor, wok nog 2 minuten en voeg dan de Conimex ketjap manis toe. Laat het gerecht door en door warm worden.

  3. Schep de Conimex seroendeng en de helft van de munt door de bami, verdeel deze over 4 borden en leg er wat Conimex sate kroepoek bij. Bestrooi met de rest van de munt en zet de overgebleven kroepoek op tafel.