Bami Speciaal met kip

Bami Speciaal met kip

Deze bami met de kip en mie nestjes is zalig gevuld met verse taugé, prei en wortelen. De boemboe Conimex bami goreng geeft een lekkere smaak aan het geheel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 300 g gesneden prei (in ringen)
  • 200 g geraspte wortel
  • 1 ei
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 100 g verse taugé
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 518
    • Eiwitten 35.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.7g
    • Suikers 14.3g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 15.0g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 11.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 124mg
    • Natrium 933mg
    • Zout 2.33g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en wok de kip 5 min. Voeg de prei en de wortel rasp toe en wok deze ca 3 min mee. Klop het ei los en voeg aan de groenten toe en roer tot het ei is gestold.

  3. Roer vervolgens 0.5 dl water en de Conimex boemboe bahmi goreng door de kip-groenten in de wok. Schep de mie en de verse taugé erdoor en wok nog 2 min.

  4. Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen.