Bami speciaal met groene groenten en pindas

Bami speciaal met groene groenten en pindas

Deze bami met groene groenten en pinda's is een fijn en lekker recept. De mix voor bami speciaal maakt het weer lekker makkelijk om de gebroken sperziebonen en paksoi een heerlijke smaak mee te geven!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine paksoi
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 100 g gezouten pinda's
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 502
    • Eiwitten 17.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 56.2g
    • Suikers 6.7g
    • Vezels 9.4g
    • Vetten 20.9g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 16.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 102mg
    • Zout 0.25g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Giet ze en laat ze uitlekken.

  2. Wel de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook in plakjes en de paksoi in brede repen.

  3. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de nog warme boontjes 5 minuten. Roerbak dan de knoflook 3 minuten mee en vervolgens de paksoi, ook 3 minuten. Schep de gewelde mix erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

  4. Meng de mie, de kruidenmix uit het pakje en de helft van de gezouten pinda’s erdoor en laat het gerecht nog even goed doorwarmen. Verdeel de bahmi dan over 4 grote borden en bestrooi deze met de rest van de pinda’s.