Bami speciaal met groene groenten en pinda’s

Deze bami met groene groenten en pinda's is een fijn en lekker recept. De mix voor bami speciaal maakt het weer lekker makkelijk om de gebroken sperziebonen en paksoi een heerlijke smaak mee te geven!

1 stem

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Giet ze en laat ze uitlekken.

Wel de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook in plakjes en de paksoi in brede repen.

Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de nog warme boontjes 5 minuten. Roerbak dan de knoflook 3 minuten mee en vervolgens de paksoi, ook 3 minuten. Schep de gewelde mix erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

Meng de mie, de kruidenmix uit het pakje en de helft van de gezouten pinda’s erdoor en laat het gerecht nog even goed doorwarmen. Verdeel de bahmi dan over 4 grote borden en bestrooi deze met de rest van de pinda’s.

Serveertip

Zet bij deze bami speciaal met groene groenten en pinda's de Conimex Seroendeng en de lekker kruidige Kroepoek Saté op tafel.

Variaties

Maak deze bahmi voor een niet-vegetarische variant ook eens met reepjes kip of kalkoen. Wok ze mee met de boontjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 500,0 kcal
Proteïnes 17,7 g
Suikers 6,5 g
Vezels 9,3 g
Vetten: 20,8 g
- Verzadigde vetten 3,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 32,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 100,2 mg

* 1 portie = 100 g