Bami Speciaal met gemarineerde biefstuk

Bami Speciaal met gemarineerde biefstuk

Dit rundvlees recept met gemarineerde biefstuk en bami met wok groenten is een flink gevulde maaltijd! De biefstuk wordt gemarineerd met o.a. bami kruiden en ketjap manis.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 400 g biefstuk
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • 800 g grofgesneden wokgroenten (2 zakken)
  • 4 el fijngesneden basilicum
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 489
    • Eiwitten 28.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 60.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 54.0g
    • Suikers 11.6g
    • Vezels 6.4g
    • Vetten 16.5g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 12.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 274mg
    • Zout 0.68g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 28%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes. Meng het vlees met de kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal, 2 eetlepels Conimex wok olie, 5 eetlepels Conimex ketjap manis en de uitgeperste teentjes knoflook. Laat het minstens 5 minuten marineren.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels wok olie in en wok hierin de biefstuk ca. 2 minuten. Roerbak dan de wokgroenten 5 minuten mee. Meng eerst de groentemix uit het pakje, 1 dl water en een eetlepel ketjap door de groenten en vervolgens de mie en de basilicum. Wok het gerecht nog 2 minuten.

  4. Schep de ketjapmie in 4 diepe borden en serveer.