Bami Speciaal met champignonsaté & Satésaus

Deze bami met champignonsaté en satésaus maken is een eenvoudig karweitje. Met de sambal oelek, mie nestjes en mix voor bami speciaal van Conimex kom je al een heel eind. Nu nog de satésaus maken en dit bami recept is klaar!

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) met 50 ml kokend water. Minstens 10 minuten laten staan. Halveer de champignons. Meng de Conimex sambal oelek met wat zout en 1 el Conimex wokolie. Schep de champignons erdoor en rijg ze aan satéstokjes.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de wokgroenten 5 minuten. Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie en de kruidenmix erdoor en laat goed doorwarmen.

Gril ondertussen de sateetjes op een hete grillplaat of in een hete grillpan rondom gaar in 8-10 minuten.

Verwarm de Conimex saté saus mild kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de bahmi speciaal over 4 grote borden, leg de sateetjes ernaast en schep wat van de saus ernaast. Bestrooi de saus met de peterselie.

Serveertip

Geef er lekker knapperige Conimex Smaakmakers Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes bij.

Variaties

Voeg voor een niet-vegetarische variant van deze bami speciaal met champignonsaté & satésaus uitgebakken spekjes toe aan de bami.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 629,0 kcal
Proteïnes 17,9 g
Suikers 41,2 g
Vezels 8,2 g
Vetten: 20,9 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.009,1 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 12,5 mg
Sodium 1.020,0 mg

* 1 portie = 100 g