Bami speciaal met biefstuksaté en Satésaus Gado Gado

Dit bijzondere bami recept met saté van biefstuk bakken en met saté maken is een hemels gerecht. De bamigroenten zorgen dat dit een lekkere gevulde maaltijd is en de ketjap manis voegt zijn heerlijke smaak toe.

21 stemmen

35 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Wel de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) minstens 10 minuten in 100 ml heet water.

Snijd de biefstuk in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de biefstuk met de knoflook, de Conimex ketjap manis en flink wat (zwarte) peper en laat het 5 minuten trekken.

Rijg de blokjes biefstuk aan satéstokjes, bestrijk ze met Conimex wokolie (bewaar 3 eetlepels wokolie).

Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de saté in 4-5 minuten tot de saté rondom bruin is en van binnen rosé.

Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de bamigroenten 3 minuten. Voeg de gewelde groentemix toe en bak kort mee. Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en warm goed door.

Verwarm de Conimex satésaus Gado Gado volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de bahmi over 4 borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij. Bestrooi de saté met Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Zet Conimex Smaakmakers Seroendeng en Sambal Brandal op tafel om zelf aan de bahmi toe te voegen.

Variaties

De Satésaus Gado Gado in deze bami speciaal met biefstuksaté en satésaus Gado Gado kun je vervangen door Conimex Satésaus Mild of Pikant.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 726,0 kcal
Proteïnes 35,8 g
Suikers 25,3 g
Vezels 6,8 g
Vetten: 31,4 g
- Verzadigde vetten 7,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 23,9 g
Transvetten 0,3 g
Cholesterol 66,8 mg
Sodium 707,4 mg

* 1 portie = 100 g