Bami speciaal met biefstuksaté en Satésaus Gado Gado

Bami speciaal met biefstuksaté en Satésaus Gado Gado

Dit bijzondere bami recept met saté van biefstuk bakken en met saté maken is een hemels gerecht. De bamigroenten zorgen dat dit een lekkere gevulde maaltijd is en de ketjap manis voegt zijn heerlijke smaak toe.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 500 g biefstuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 5 el Conimex Wok Olie
  • 600 g bamigroenten
  • 0.5 pot Conimex Pindasaus Gado Gado (Kant-en-klaar)
  • 4 el Conimex Gebakken uitjes
  • Extra nodig: 12 satéstokjes (half uurtje geweekt in water)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 726
    • Eiwitten 35.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 79.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 72.3g
    • Suikers 25.3g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 31.4g
    • Verzadigde vetten 7.6g
    • Onverzadigde vetten 23.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 67mg
    • Natrium 707mg
    • Zout 1.77g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 17%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Wel de groentemix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) minstens 10 minuten in 100 ml heet water.

  3. Snijd de biefstuk in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de biefstuk met de knoflook, de Conimex ketjap manis en flink wat (zwarte) peper en laat het 5 minuten trekken.

  4. Rijg de blokjes biefstuk aan satéstokjes, bestrijk ze met Conimex wokolie (bewaar 3 eetlepels wokolie).

  5. Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de saté in 4-5 minuten tot de saté rondom bruin is en van binnen rosé.

  6. Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de bamigroenten 3 minuten. Voeg de gewelde groentemix toe en bak kort mee. Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en warm goed door.

  7. Verwarm de Conimex satésaus Gado Gado volgens de aanwijzing op de verpakking.

  8. Verdeel de bahmi over 4 borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij. Bestrooi de saté met Conimex gebakken uitjes.