Bami Speciaal met bamboescheuten en kip

Deze bami met de kip en bamboescheuten is een zalige maaltijd. De kipreepjes bereid met de kruiden uit de mix voor bami speciaal hebben een heerlijk kruidige smaak.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

Meng ondertussen de kipreepjes met de kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 2 eetlepels Conimex wokolie. Wel de groenten-kruidenmix uit het pakje minstens 10 minuten in 0,5 dl heet water. Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze goed schoon. Was en snijd de paprika’s in halve ringen. Was en snijd de lente-uien in schuine plakjes.

Verhit een grote wok, schenk er 2 eetlepels olie in en wok hierin de kipreepjes 2 minuten. Roerbak dan de paprika en de bamboescheuten 2 minuten mee. Meng de gewelde groenten en de mie erdoor en warm het gerecht goed door. Wok vlak voor het serveren de lente-uitjes kort mee.

Schep de bami speciaal op 4 diepe borden.

Serveertip

Deze bami speciaal met bamboescheuten en kip is lekker met Conimex Sambal Badjak en Atjar Tjampoer.

Variaties

Vervang de kipreepjes door vleesreepjes. Voeg met de lente-uitjes een scheutje Ketjap Manis toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 523,0 kcal
Proteïnes 31,1 g
Suikers 8,3 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 20,6 g
- Verzadigde vetten 4,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 27,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 20,0 mg
Sodium 122,3 mg

* 1 portie = 100 g