Bami Speciaal met bamboescheuten en kip

Bami Speciaal met bamboescheuten en kip

Deze bami met de kip en bamboescheuten is een zalige maaltijd. De kipreepjes bereid met de kruiden uit de mix voor bami speciaal hebben een heerlijk kruidige smaak.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 400 g kipreepjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 140 g bamboescheuten in blik
  • 2 rode paprika's
  • 6 lente-uien
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 523
    • Eiwitten 31.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 56.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 50.8g
    • Suikers 8.3g
    • Vezels 5.6g
    • Vetten 20.6g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 15.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 122mg
    • Zout 0.31g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C 130%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Meng ondertussen de kipreepjes met de kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 2 eetlepels Conimex wokolie. Wel de groenten-kruidenmix uit het pakje minstens 10 minuten in 0,5 dl heet water. Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze goed schoon. Was en snijd de paprika’s in halve ringen. Was en snijd de lente-uien in schuine plakjes.

  3. Verhit een grote wok, schenk er 2 eetlepels olie in en wok hierin de kipreepjes 2 minuten. Roerbak dan de paprika en de bamboescheuten 2 minuten mee. Meng de gewelde groenten en de mie erdoor en warm het gerecht goed door. Wok vlak voor het serveren de lente-uitjes kort mee.

  4. Schep de bami speciaal op 4 diepe borden.