Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1,5 liter water
- 1 bouillonblokje
- 200 g kipfilet
- eieren
- 60 g Conimex Mie Nestjes (4 nestjes)
- 2 el Conimex Sambal Oelek
- 4 el Conimex Gebakken uitjes
- 10 g verse gember
- 3 el Conimex Ketjap Asin
- 4 lente-uitjes
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Zet 1,5 liter water met het blokje bouillon op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de kipfilet toe.
-
Haal, zodra de kip gaar is, de kip uit de bouillon en trek met een vork de kipfilet los tot kleine kipstukjes.
-
kook de eieren in ca. 5 min. gaar in kokend water.
-
Schil de gember en snipper deze fijn, of pers de gember met een knoflookpers.
-
Voeg de gember, 2 tl Conimex sambal oelek, 3 el Conimex Ketjap Asin en de 4 (gebroken) Conimex mienestjes toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook en kook de mie gaar in de soep.
-
Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pel de gekookte eitjes en snij ze in vieren.
-
Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met lente-uitjes, ei en de Conimex gefrituurde uitjes.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers