Bami soep (Ramensoep)

Bami soep (Ramensoep)

Bamisoep ook wel Ramensoep genoemd kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Dit lekkere recept is rijk van smaak door het gebruik van Conimex Ketjap Asin.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1,5 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 200 g kipfilet
  • eieren
  • 60 g Conimex Mie Nestjes (4 nestjes)
  • 2 el Conimex Sambal Oelek
  • 4 el Conimex Gebakken uitjes
  • 10 g verse gember
  • 3 el Conimex Ketjap Asin
  • 4 lente-uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 184
    • Eiwitten 16.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 19.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 18.9g
    • Suikers 6.7g
    • Vezels 1.0g
    • Vetten 4.5g
    • Verzadigde vetten 1.6g
    • Onverzadigde vetten 2.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 89mg
    • Natrium 1463mg
    • Zout 3.66g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Zet 1,5 liter water met het blokje bouillon op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de kipfilet toe.

  2. Haal, zodra de kip gaar is, de kip uit de bouillon en trek met een vork de kipfilet los tot kleine kipstukjes.

  3. kook de eieren in ca. 5 min. gaar in kokend water.

  4. Schil de gember en snipper deze fijn, of pers de gember met een knoflookpers.

  5. Voeg de gember, 2 tl Conimex sambal oelek, 3 el Conimex Ketjap Asin en de 4 (gebroken) Conimex mienestjes toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook en kook de mie gaar in de soep.

  6. Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pel de gekookte eitjes en snij ze in vieren.

  7. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met lente-uitjes, ei en de Conimex gefrituurde uitjes.