Bami soep (Ramensoep)

Bamisoep ook wel Ramensoep genoemd kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Dit lekkere recept is rijk van smaak door het gebruik van Conimex Ketjap Asin.

0 stemmen

45 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Zet 1,5 liter water met het blokje bouillon op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de kipfilet toe.

Haal, zodra de kip gaar is, de kip uit de bouillon en trek met een vork de kipfilet los tot kleine kipstukjes.

kook de eieren in ca. 5 min. gaar in kokend water.

Schil de gember en snipper deze fijn, of pers de gember met een knoflookpers.

Voeg de gember, 2 tl Conimex sambal oelek, 3 el Conimex Ketjap Asin en de 4 (gebroken) Conimex mienestjes toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook en kook de mie gaar in de soep.

Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pel de gekookte eitjes en snij ze in vieren.

Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met lente-uitjes, ei en de Conimex gefrituurde uitjes.

Variaties

Gebruik in plaats van Conimex mienestjes, Conimex eiermie of Conimex noedels.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 184,0 kcal
Proteïnes 16,6 g
Suikers 6,7 g
Vezels 1,1 g
Vetten: 4,5 g
- Verzadigde vetten 1,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 353,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 88,7 mg
Sodium 1.463,2 mg

* 1 portie = 100 g