Bami shiitake en Seroendeng

Dit kruidige bami recept met shiitake paddenstoelen en komijn is een verrukkelijke maaltijd. De Chinese kool en chipolata worsten vormen een zalige combinatie met de djintan en de ketjap manis die de smaak van dit gerecht verzorgen.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Pel de uien. Snijd de uien elk in 8 partjes, de Chinese kool in stukjes, de shiitakes in vieren en de chipolata worsten in plakjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de plakjes worst met de uienpartjes en 0.5 eetlepel Conimex djintan 4 min. Voeg de Conimex ketjap manis toe en verwarm 1 min. voeg de Chinese kool, de shiitakes en nog 0.5 eetlepel djintan toe en wok deze 2 min. mee. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 min.

Schep de Conimex seroendeng, de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.. Verdeel de bami over 4 kommen of borden.

Serveertip

Zet bij deze bami shiitake-komijn & seroendeng de Conimex Smaakmakers Kroepoek Cassave, Ketjap Manis en Sambal naar keuze op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 864,0 kcal
Proteïnes 40,0 g
Suikers 26,7 g
Vezels 25,5 g
Vetten: 35,9 g
- Verzadigde vetten 12,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 18,2 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 116,5 mg
Sodium 790,4 mg

* 1 portie = 100 g