Ingrediënten
ongegroepeerd
- 250 g Conimex Eiermie
- 3 kleine uien
- 400 g chinese kool
- 150 shiitakes
- 300 g verse chipolata worsten (runder)
- 1 el Conimex Wok Olie
- 1 el Conimex Djintan
- 1 el Conimex Ketjap Manis
- 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
- 6 el Conimex Seroendeng
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Pel de uien. Snijd de uien elk in 8 partjes, de Chinese kool in stukjes, de shiitakes in vieren en de chipolata worsten in plakjes.
-
Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de plakjes worst met de uienpartjes en 0.5 eetlepel Conimex djintan 4 min. Voeg de Conimex ketjap manis toe en verwarm 1 min. voeg de Chinese kool, de shiitakes en nog 0.5 eetlepel djintan toe en wok deze 2 min. mee. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 min.
-
Schep de Conimex seroendeng, de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.. Verdeel de bami over 4 kommen of borden.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers