Bami shiitake en Seroendeng

Bami shiitake en Seroendeng

Dit kruidige bami recept met shiitake paddenstoelen en komijn is een verrukkelijke maaltijd. De Chinese kool en chipolata worsten vormen een zalige combinatie met de djintan en de ketjap manis die de smaak van dit gerecht verzorgen.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 3 kleine uien
  • 400 g chinese kool
  • 150 shiitakes
  • 300 g verse chipolata worsten (runder)
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 el Conimex Djintan
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 6 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 864
    • Eiwitten 40.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 111.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 86.0g
    • Suikers 26.7g
    • Vezels 25.5g
    • Vetten 35.9g
    • Verzadigde vetten 12.4g
    • Onverzadigde vetten 18.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.7g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 117mg
    • Natrium 790mg
    • Zout 1.97g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 25%
    • Potassium 74%
    • Vitamine C 29%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Pel de uien. Snijd de uien elk in 8 partjes, de Chinese kool in stukjes, de shiitakes in vieren en de chipolata worsten in plakjes.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de plakjes worst met de uienpartjes en 0.5 eetlepel Conimex djintan 4 min. Voeg de Conimex ketjap manis toe en verwarm 1 min. voeg de Chinese kool, de shiitakes en nog 0.5 eetlepel djintan toe en wok deze 2 min. mee. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 min.

  3. Schep de Conimex seroendeng, de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.. Verdeel de bami over 4 kommen of borden.