Bami saté Sesam

Een bami recept met saté is gegarandeerd lekker eten. De hamlappen bakken voor deze saté maakt dat het babi saté is. Satésaus maken met Ketjap Manis is lekker en geeft een zoete satésaus bij deze lekkere Bami Goreng.

4 stemmen

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en snijd de uien in kleine partjes. Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de vleesblokjes met de uienpartjes, de Conimex ketjap manis en 1 eetlepel Conimex wok olie. Rijg om en om aan de satéstokjes. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Gril de saté in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 min. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de groenten 3 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de helft van de sesamzaadjes erdoor en laat goed doorwarmen.

Verwarm de Conimex pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes. Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Serveertip

Geef bij deze bami saté-sesam & satésaus ketjap manis de Conimex Smaakmakers Kroepoek en Sambal.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 553,0 kcal
Proteïnes 28,5 g
Suikers 21,5 g
Vezels 6,3 g
Vetten: 25,5 g
- Verzadigde vetten 4,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 19,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 50,0 mg
Sodium 1.388,8 mg

* 1 portie = 100 g