Bami saté Sesam

Bami saté Sesam

Een bami recept met saté is gegarandeerd lekker eten. De hamlappen bakken voor deze saté maakt dat het babi saté is. Satésaus maken met Ketjap Manis is lekker en geeft een zoete satésaus bij deze lekkere Bami Goreng.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 rode uien
  • 400 g hamlappen
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 500 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 4 el geroosterde sesamzaden
  • 1 zak Conimex Pinda Satésaus
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 553
    • Eiwitten 28.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 54.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 48.1g
    • Suikers 21.5g
    • Vezels 6.3g
    • Vetten 25.5g
    • Verzadigde vetten 4.8g
    • Onverzadigde vetten 19.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 1389mg
    • Zout 3.47g
    • Calcium 21%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 24%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de uien in kleine partjes. Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de vleesblokjes met de uienpartjes, de Conimex ketjap manis en 1 eetlepel Conimex wok olie. Rijg om en om aan de satéstokjes. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Gril de saté in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 min. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de groenten 3 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de helft van de sesamzaadjes erdoor en laat goed doorwarmen.

  3. Verwarm de Conimex pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes. Geef de rest van de satésaus er apart bij.