Ingrediënten
ongegroepeerd
- 2 rode uien
- 400 g hamlappen
- 2 el Conimex Ketjap Manis
- 2 el Conimex Wok Olie
- 125 g Conimex Mie Nestjes
- 500 g bamigroenten
- 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
- 4 el geroosterde sesamzaden
- 1 zak Conimex Pinda Satésaus
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Pel en snijd de uien in kleine partjes. Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de vleesblokjes met de uienpartjes, de Conimex ketjap manis en 1 eetlepel Conimex wok olie. Rijg om en om aan de satéstokjes. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
-
Gril de saté in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 10 min. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de groenten 3 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de helft van de sesamzaadjes erdoor en laat goed doorwarmen.
-
Verwarm de Conimex pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Leg de saté ernaast, schep er wat satésaus over en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes. Geef de rest van de satésaus er apart bij.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers