Bami Rames

Bami Rames, ook wel een bord Bami met voedzame groenten en vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht wat eigenlijk bijna een mini rijsttafel is.

0 stemmen

45 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in vieren en marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.

Kook de Conimex Mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de Conimex mix voor Bami Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.

Verhit in een wok 2 el Conimex wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een koekenpan 2 el Conimex wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.

Verhit in een andere wok 1 el Conimex wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Bami Goreng en de gekookte mie toe en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer de Sajoer boontjes, de bami en de kip samen op een bord, inclusief een schep Conimex sambal Oelek en Conimex Atjar Tjampoer.

Serveertip

Serveer bij deze minirijsttafel; Conimex cassave kroepoek.

Variaties

Voor een andere smaakbeleving, kun je de kippendijfilet vervangen door Rendang vlees. Kies dan de Conimex Boemboe Rendang vlees en vervang de kip voor 500 g runderlappen. Let wel op dat de bereidingstijd dan 60 min. langer is.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 769,0 kcal
Proteïnes 37,0 g
Suikers 15,9 g
Vezels 8,3 g
Vetten: 28,1 g
- Verzadigde vetten 5,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2.229,8 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 203,6 mg
Sodium 2.818,1 mg

* 1 portie = 100 g