Bami Rames

Bami Rames

Bami Rames, een heerlijk voedzaam gerecht met veel groenten, vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht dat op zichzelfk bijna een mini rijsttafel is.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 4 el Conimex Sambal Oelek
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 500 g sperzieboontjes
  • 400 g kippendijfilets
  • 1 pakket nasi-bamigroenten 450 g
  • 4 el Conimex Ketjap Marinade
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 4 eetlepel Conimex Atjar Tjampoer
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 757
    • Eiwitten 34.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 99.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 88.8g
    • Suikers 19.9g
    • Vezels 10.3g
    • Vetten 25.7g
    • Verzadigde vetten 5.1g
    • Onverzadigde vetten 19.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 96mg
    • Natrium 2845mg
    • Zout 7.11g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in vieren en marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.

  2. Kook de Conimex Mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Meng de Conimex mix voor Bami Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.

  4. Verhit in een wok 2 el Conimex wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit in een koekenpan 2 el Conimex wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.

  6. Verhit in een andere wok 1 el Conimex wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Bami Goreng en de gekookte mie toe en meng het geheel goed door elkaar.

  7. Serveer de Sajoer boontjes, de bami en de kip samen op een bord, inclusief een schep Conimex sambal Oelek en Conimex Atjar Tjampoer.