Ingrediënten
ongegroepeerd
- 350 g Conimex Mie Nestjes
- 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
- 4 el Conimex Sambal Oelek
- 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
- 500 g sperzieboontjes
- 400 g kippendijfilets
- 1 pakket nasi-bamigroenten 450 g
- 4 el Conimex Ketjap Marinade
- 4 el Conimex Wokolie
- 4 eetlepel Conimex Atjar Tjampoer
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in vieren en marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.
-
Kook de Conimex Mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Meng de Conimex mix voor Bami Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.
-
Verhit in een wok 2 el Conimex wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit in een koekenpan 2 el Conimex wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.
-
Verhit in een andere wok 1 el Conimex wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Bami Goreng en de gekookte mie toe en meng het geheel goed door elkaar.
-
Serveer de Sajoer boontjes, de bami en de kip samen op een bord, inclusief een schep Conimex sambal Oelek en Conimex Atjar Tjampoer.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers