Bami Rames

Bami Rames

Bami Rames, ook wel een bord Bami met voedzame groenten en vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht wat eigenlijk bijna een mini rijsttafel is.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 4 el Conimex Sambal Oelek
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 500 g sperzieboontjes
  • 4 el Conimex Ketjap Marinade
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 400 g kippendijfilets
  • 2 eieren
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 769
    • Eiwitten 37.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 93.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 85.0g
    • Suikers 15.9g
    • Vezels 8.3g
    • Vetten 28.1g
    • Verzadigde vetten 5.8g
    • Onverzadigde vetten 20.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 204mg
    • Natrium 2818mg
    • Zout 7.04g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens beetgaar in ruim kokend water. Snij de kippendijfilet in vieren en marineer de kippendijfiletstukjes in 4 el Ketjap Manis marinade.

  2. Kook de Conimex Mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Meng de Conimex mix voor Bami Goreng met 100 ml kokend water in een kom en laat het minimaal 10 min. wellen.

  4. Verhit in een wok 2 el Conimex wokolie en roerbak hierin de sperziebonen ca. 2 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer boontjes en 200 ml water toe en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit in een koekenpan 2 el Conimex wokolie en bak hierin de gemarineerde kippendijfilet goudbruin en gaar.

  6. Verhit in een andere wok 1 el Conimex wokolie en roerbak hierin het groentepakket kort. Voeg vervolgens de gewelde mix voor Bami Goreng en de gekookte mie toe en meng het geheel goed door elkaar.

  7. Serveer de Sajoer boontjes, de bami en de kip samen op een bord, inclusief een schep Conimex sambal Oelek en Conimex Atjar Tjampoer.