Bami pinda met paksoi en Ketjap Manis Gold

Bami pinda met paksoi en Ketjap Manis Gold

Het zalige bami recept met Sambal oelek en Ketjap manis gold is een zalig oosters gerecht. De Chinese eiermie met de paksoi en rode uien is zalig met de verse taugé.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 1 paksoi
  • 2 rode uien
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 150 g verse taugé
  • 150 g ongezouten pinda's
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 585
    • Eiwitten 22.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 67.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.4g
    • Suikers 12.8g
    • Vezels 7.2g
    • Vetten 25.6g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 20.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 12.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 63mg
    • Natrium 1395mg
    • Zout 3.49g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paksoi in repen. Pel en snijd de uien in halve ringen.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de uien en de sambal oelek 2 min. Voeg de paksoi toe en wok deze 3 min. mee. Roer de Conimex kruidenmix voor bahmi erdoor. Voeg 2 eetlepels Conimex ketjap manis, de mie, de taugé en de helft van de pinda's toe en warm goed door.

  3. Verdeel de bahmi over 4 grote borden en bestrooi met de rest van de pinda's.