Bami pepesan & Atjar

Een bami recept als deze is een heerlijk vis recept met mie nestjes en gemarineerd met ketjap manis en sambal brandal. De tomaat en doperwtjes zijn de groene tegenhangers van de vis en kruiden in deze zalige maaltijd.

8 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Laat de Conimex Atjar uitlekken. Leg de tomaten 15 tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd 3 tomaten in stukjes. Halveer de andere 2 tomaten, schep de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de selderij grof. Snijd de visfilet in 12 stukken.

Verhit 2 eetlepels Conimex wok olie in een hapjespan. Bak de stukken vis aan. Haal ze uit de pan. Bak de stukjes tomaat met de atjar 4 min. Voeg de helft van de selderij, 1-2 tl Conimex sambal brandal (hoe meer hoe heter) en de Conimex ketjap manis toe. Schep de vis erdoor en laat op een laag vuur 5 min. pruttelen. Zo nu en dan omscheppen.

Verhit een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de doperwtjes met 1 tl sambal brandal 2 min. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de tomatenreepjes en wat selderij erdoor.

Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Schep de vis erop en bestrooi met de rest van de selderij.

Serveertip

Geef bij deze bami pepesan & atjar de Conimex Smaakmakers Kroepoek Java, Gebakken Uitjes en Sambal naar keuze.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 407,0 kcal
Proteïnes 26,5 g
Suikers 13,3 g
Vezels 7,6 g
Vetten: 14,8 g
- Verzadigde vetten 3,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 209,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 608,6 mg

* 1 portie = 100 g