Bami met verse gember, gehakt en shii-take

Bami met gember, gehakt en shii-take is een zalige gecombineerde maaltijd. Het bami recept met rundvlees en de boemboe Conimex voor bami goreng is eenvoudig en vlot klaar.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd ondertussen de shiitakes in vieren. Schil de gemberwortel. Snijd het stukje eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.

Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de gember 2 minuten. Roerbak dan het gehakt 5 minuten mee en vervolgens de shii-takes gedurende 1 minuut. Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.

Meng er 0.5 dl water en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen en daarna de mie. Bak het gerecht nog 2 minuten door en schep er tot slot de Conimex gembersiroop door.

Verdeel de bahmi over vier grote kommen.

Serveertip

Zet bij deze bami met verse gember, gehakt en shii-take kommetjes Conimex Kroepoek Cassave en Sambal Brandal op tafel voor extra smaak en pit.

Variaties

Nasi met verse gember, gehakt en shii-take maak je op ongeveer dezelfde wijze. Vervang de mie door witte rijst en gebruik Conimex Boemboe Nasi Goreng.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 677,0 kcal
Proteïnes 30,5 g
Suikers 16,3 g
Vezels 6,1 g
Vetten: 28,7 g
- Verzadigde vetten 8,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 210,6 g
Transvetten 0,5 g
Cholesterol 53,3 mg
Sodium 1.162,8 mg

* 1 portie = 100 g