Bami met gehakt en shii take

Bami met gehakt en shii take

Bami met gember, gehakt en shii-take is een zalige gecombineerde maaltijd. Het bami recept met rundvlees en de boemboe Conimex voor bami goreng is eenvoudig en vlot klaar.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 250 g shiitakes
  • 50 g verse gemberwortel
  • 400 g rundergehakt
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g gesneden prei
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 6 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 677
    • Eiwitten 30.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 77.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 71.6g
    • Suikers 16.3g
    • Vezels 6.1g
    • Vetten 28.7g
    • Verzadigde vetten 8.8g
    • Onverzadigde vetten 17.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 1163mg
    • Zout 2.91g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd ondertussen de shiitakes in vieren. Schil de gemberwortel. Snijd het stukje eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.

  2. Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de gember 2 minuten. Roerbak dan het gehakt 5 minuten mee en vervolgens de shii-takes gedurende 1 minuut. Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.

  3. Meng er 0.5 dl water en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen en daarna de mie. Bak het gerecht nog 2 minuten door en schep er tot slot de Conimex gembersiroop door.

  4. Verdeel de bahmi over vier grote kommen.