Bami met citroengarnalen

Een bami recept met citroengarnalen is een zalig een eenvoudig gerecht om te maken. Doordat garnalen maar kort in de pan moeten is deze bami goreng lekker vlot klaar.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers de citroen uit.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de garnalen en de citroenrasp 2 minuten. Roerbak dan de bamigroenten 2 minuten mee. Meng hier 50 ml water, het citroensap en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen. Schep als laatste de mie erdoor en wok het gerecht nog een paar minuten.

Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie.

Serveertip

Deze bami met citroengarnalen is lekker met Conimex Kroepoek Hot.

Variaties

Gebruik blokjes tofu of kip in plaats van garnalen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 431 kcal
Proteïnes 24,16 g
Suikers 13,94 g
Vezels 4,41 g
Vetten: 9,91 g
- Verzadigde vetten 1,48 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,87 g
Transvetten 0,03 g
Cholesterol 126,42 mg
Sodium 1422,48 mg

* 1 portie = 100 g