Bami met citroengarnalen

Bami met citroengarnalen

Een bami recept met citroengarnalen is een zalig een eenvoudig gerecht om te maken. Doordat garnalen maar kort in de pan moeten is deze bami goreng lekker vlot klaar.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 0.5 zak Conimex Mie Nestjes
  • 1 citroen
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 600 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 431
    • Eiwitten 24.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.8g
    • Suikers 13.9g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 9.9g
    • Verzadigde vetten 1.5g
    • Onverzadigde vetten 7.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1422mg
    • Zout 3.56g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers de citroen uit.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de garnalen en de citroenrasp 2 minuten. Roerbak dan de bamigroenten 2 minuten mee. Meng hier 50 ml water, het citroensap en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen. Schep als laatste de mie erdoor en wok het gerecht nog een paar minuten.

  4. Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie.