Bami met citroengarnalen en knapperige groenten

Een bami met citroengarnalen als deze heeft u nog nooit geproefd! De zalige citroensmaak geeft de garnalen een hele nieuwe smaaksensatie. Samen met de mie nestjes, bamigroenten en boemboe bami goreng vormt het een fijn recept.

5 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil boven een schaaltje. Pers de citroen uit en vang het sap op.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de garnalen en de citroenrasp 2 minuten. Wok de bamigroenten ca. 2 minuten mee. Voeg 0.5 dl water, het citroensap en de Conimex boemboe bahmi goreng toe. Goed mengen. Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.

Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie.

Serveertip

Op tafel: Conimex Hot Kroepoek voor een lekker pittig knappertje.

Variaties

Gebruik in plaats van garnalen stukjes kip in deze bami met citroengarnalen en knapperige groenten.