Bami met citroengarnalen en knapperige groenten

Bami met citroengarnalen en knapperige groenten

Een bami met citroengarnalen als deze heeft u nog nooit geproefd! De zalige citroensmaak geeft de garnalen een hele nieuwe smaaksensatie. Samen met de mie nestjes, bamigroenten en boemboe bami goreng vormt het een fijn recept.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 citroen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 600 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 459
    • Eiwitten 24.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.8g
    • Suikers 13.9g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 13.0g
    • Verzadigde vetten 2.0g
    • Onverzadigde vetten 10.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1422mg
    • Zout 3.56g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil boven een schaaltje. Pers de citroen uit en vang het sap op.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de garnalen en de citroenrasp 2 minuten. Wok de bamigroenten ca. 2 minuten mee. Voeg 0.5 dl water, het citroensap en de Conimex boemboe bahmi goreng toe. Goed mengen. Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.

  4. Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie.