Bami met citroen-sojakip, gebakken uitjes en gado gado

Deze bami met citroen-sojakip is een bijzondere verschijning. De zalige kipreepjes met de sojasaus vormen en fijne combinatie. De gebakken uitjes en gado gado met pittige satésaus maken dit gerecht helemaal af!

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Was en rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

Verhit een wok. Voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de kipreepjes 5 minuten. Voeg de Conimex kruidenmix voor bahmi en de helft van de citroenrasp toe en wok 3 minuten mee. Voeg de mie en naar smaak een eetlepel citroensap en Conimex sojasaus toe, warm het geheel goed door.

Verhit ondertussen een hapjespan. Voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten. Voeg de rest van de citroenrasp en eventueel een eetlepel sojasaus toe en wok 1 minuut mee.

Verwarm de Conimex saté saus pikant (kant en klaar) volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schep de bami op 4 borden. Verdeel de gewokte groenten ernaast, schep er wat satésaus over, bestrooi met wat Conimex gebakken uitjes. Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Serveertip

Zet lekker bij deze Bami met citroen-sojakip, gebakken uitjes en gado gado frisse Conimex Atjar Tjampoer, Knapperige Kroepoek Java en pittige Sambal Badjak op tafel.

Variaties

Lekker anders kan ook: Probeer ook eens de Satésaus Mild Gekruid of Satésaus met Ketjap Manis.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 785,0 kcal
Proteïnes 38,5 g
Suikers 35,0 g
Vezels 7,3 g
Vetten: 28,9 g
- Verzadigde vetten 6,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2.154,5 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 20,0 mg
Sodium 2.253,6 mg

* 1 portie = 100 g