Bami met citroen sojakip en gebakken uitjes en gado gado

Bami met citroen sojakip en gebakken uitjes en gado gado

Deze bami met citroen-sojakip is een bijzondere verschijning. De zalige kipreepjes met de sojasaus vormen en fijne combinatie. De gebakken uitjes en gado gado met pittige satésaus maken dit gerecht helemaal af!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 citroen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g kipreepjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 2 el Conimex Sojasaus
  • 600 g bamigroenten
  • 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • 6 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 785
    • Eiwitten 38.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 92.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 85.6g
    • Suikers 35.0g
    • Vezels 7.3g
    • Vetten 28.9g
    • Verzadigde vetten 6.4g
    • Onverzadigde vetten 21.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 2254mg
    • Zout 5.63g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Was en rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

  2. Verhit een wok. Voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de kipreepjes 5 minuten. Voeg de Conimex kruidenmix voor bahmi en de helft van de citroenrasp toe en wok 3 minuten mee. Voeg de mie en naar smaak een eetlepel citroensap en Conimex sojasaus toe, warm het geheel goed door.

  3. Verhit ondertussen een hapjespan. Voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten. Voeg de rest van de citroenrasp en eventueel een eetlepel sojasaus toe en wok 1 minuut mee.

  4. Verwarm de Conimex saté saus pikant (kant en klaar) volgens de aanwijzing op de verpakking.

  5. Schep de bami op 4 borden. Verdeel de gewokte groenten ernaast, schep er wat satésaus over, bestrooi met wat Conimex gebakken uitjes. Geef de rest van de satésaus er apart bij.