Bami met Brandal kibbeling & Atjar Tjampoer

Dit bami recept van de boemboe Conimex bami goreng is weer eens wat anders. Natuurlijk blijft de bami hetzelfde maar is deze keer de kibbeling gebakken in Sambal Brandal. Een pittige gevulde maaltijd.

0 stemmen

25 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de bamigroenten 5 minuten. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng, 100 ml heet water en de goed uitgelekte Conimex atjar tjampoer toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.

Verwarm ondertussen in een droge hete hapjespan de kibbeling met de Conimex sambal Brandal in 3-4 minuten al omscheppende goed warm.

Verdeel de bahmi over 4 grote borden, schep de pittige kibbeling ernaast en bestrooi met de Conimex kroepoek klein naturel.

Serveertip

Geef er Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en Seroendeng bij.

Variaties

Voeg aan de kibbelingen in deze bami met brandal kibbeling & atjar tjampoer 1 in partjes gesneden rode ui en 3 el fijngehakte koriander toe en bak al omscheppende mee.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 740,0 kcal
Proteïnes 32,0 g
Suikers 16,7 g
Vezels 5,2 g
Vetten: 31,7 g
- Verzadigde vetten 6,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 229,1 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 111,4 mg
Sodium 1.633,3 mg

* 1 portie = 100 g