Bami met Brandal kibbeling & Atjar Tjampoer

Bami met Brandal kibbeling & Atjar Tjampoer

Dit bami recept van de boemboe Conimex bami goreng is weer eens wat anders. Natuurlijk blijft de bami hetzelfde maar is deze keer de kibbeling gebakken in Sambal Brandal. Een pittige gevulde maaltijd.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 500 g kibbeling (kant en klaar)
  • 6 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 1 el Conimex Sambal Brandal
  • 25 g Conimex Kroepoek klein naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 740
    • Eiwitten 32.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 84.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 79.2g
    • Suikers 16.7g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 31.7g
    • Verzadigde vetten 6.0g
    • Onverzadigde vetten 22.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 7.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 111mg
    • Natrium 1633mg
    • Zout 4.08g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de bamigroenten 5 minuten. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng, 100 ml heet water en de goed uitgelekte Conimex atjar tjampoer toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.

  3. Verwarm ondertussen in een droge hete hapjespan de kibbeling met de Conimex sambal Brandal in 3-4 minuten al omscheppende goed warm.

  4. Verdeel de bahmi over 4 grote borden, schep de pittige kibbeling ernaast en bestrooi met de Conimex kroepoek klein naturel.