Bami krokante vis & Gebakken Uitjes

Dit vis recept met bami goreng is weer eens wat anders. De combinatie tussen vis en het kruidige oosterse gerecht bami met o.a. sambal manis is een verrukkelijke vondst.

9 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim (evt. gezouten) kokend water. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Strooi de Conimex gebakken uitjes op een groot plat bord. Verkruimel ze een beetje. Klop de eieren in een ander groot diep bord los met 1 eetlepel water. Verdeel de visfilet in 4 stukken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat Conimex sambal manis. Wentel ze eerst goed door het ei en vervolgens goed door de gebakken uitjes en druk ze een beetje aan.

Verhit een grote koekenpan, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak hierin de visfilets op een vrij laag vuur, 2-3 min. aan elke kant totdat ze gaar en goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de sperziebonen 3 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. schep de mie, de cherrytomaatjes, en de rest van de sambal manis erdoor en warm goed door. Verdeel de bahmi over 4 grote borden en leg de krokante vis ernaast.

Serveertip

Zet bij deze bami krokante vis & gebakken uitjes Conimex Smaakmakers Kroepoek Cassave, Ketjap Manis en Sambal naar keuze op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 502,0 kcal
Proteïnes 29,4 g
Suikers 13,1 g
Vezels 6,1 g
Vetten: 22,4 g
- Verzadigde vetten 5,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 173,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 177,7 mg
Sodium 1.108,9 mg

* 1 portie = 100 g