Bami krokante vis  & Gebakken Uitjes

Bami krokante vis & Gebakken Uitjes

Dit vis recept met bami goreng is weer eens wat anders. De combinatie tussen vis en het kruidige oosterse gerecht bami met o.a. sambal manis is een verrukkelijke vondst.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 450 g gebroken sperziebonen
  • 10 el Conimex Gebakken Uitjes
  • 2 eieren
  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • 1 el Conimex Sambal Manis
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 150 g cherrytomaatjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 502
    • Eiwitten 29.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 49.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 42.9g
    • Suikers 13.1g
    • Vezels 6.1g
    • Vetten 22.4g
    • Verzadigde vetten 5.8g
    • Onverzadigde vetten 15.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 178mg
    • Natrium 1109mg
    • Zout 2.77g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim (evt. gezouten) kokend water. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Strooi de Conimex gebakken uitjes op een groot plat bord. Verkruimel ze een beetje. Klop de eieren in een ander groot diep bord los met 1 eetlepel water. Verdeel de visfilet in 4 stukken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat Conimex sambal manis. Wentel ze eerst goed door het ei en vervolgens goed door de gebakken uitjes en druk ze een beetje aan.

  3. Verhit een grote koekenpan, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak hierin de visfilets op een vrij laag vuur, 2-3 min. aan elke kant totdat ze gaar en goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier.

  4. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de sperziebonen 3 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. schep de mie, de cherrytomaatjes, en de rest van de sambal manis erdoor en warm goed door. Verdeel de bahmi over 4 grote borden en leg de krokante vis ernaast.