Bami Ketjap met shiitakes en knoflook koriander vis

Bami Ketjap met shiitakes en knoflook koriander vis

Deze bami met shiitakes en knoflook koriander woksaus over de vis in dit vis recept geeft een hemels gerecht. De lente uien en de boemboe Conimex voor bami goreng geven het geheel een zalige smaak.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 200 g shiitakes
  • 6 lente-uien
  • 400 g stevige visfilet
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 400 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 5 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 582
    • Eiwitten 30.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 74.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 68.7g
    • Suikers 23.7g
    • Vezels 5.4g
    • Vetten 20.1g
    • Verzadigde vetten 4.1g
    • Onverzadigde vetten 15.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 133mg
    • Natrium 1255mg
    • Zout 3.14g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de shiitakes in vieren, de lente-uien in ringen en de visfilet in stukken van 3 cm.

  3. Verhit een wok, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de shiitakes en bamigroenten 5 minuten. Meng er 0.5 dl water en de Conimex boemboe bahmi goreng doorheen en schep dan de mie erdoor. Wok het gerecht nog 2 minuten.

  4. Verhit een scheutje wok olie in een hapjespan en roerbak hierin de vis 3 minuten. Wok dan de lente-uitjes en de Conimex woksaus knoflook koriander 1 minuut mee.

  5. Schep de bahmi en de vis op 4 borden. Strooi de koriander over de vis.