Ingrediënten
ongegroepeerd
- 250 g Conimex Mie Nestjes
- 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng 48 g
- 200 g spitskool
- 1 prei 100 g
- 100 g winterpeen
- 200 g kipfilet
- 1 ui 100 g
- 1 rode peper 35 g
- 1 kippenbouillonblokje 10 g
- 4 eieren
- 4 tenen knoflook
- 1 el Conimex ketjap manis
- 1 tl Conimex sambal oelek
- 2 el water
- 1 pot Conimex pindasaus 400 g
- Conimex cassave kroepoek 75 g
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.
-
Wel de kruidenmix met 2 el water, 1 el ketjap en 1 tl sambal.
-
Snij de prei in dunne ringen, de winterpeen in dunne plakjes, de spitskool in dunne reepjes en de rode peper in ringetjes.
-
Snij de kip in blokjes en bak deze in een scheutje wokolie. Voeg de prei, wortel en de spitskool toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Blus het geheel af met het kruidenmengsel. Zet het vuur lager en roer het geheel goed door. Voeg daarna de eiermie toe en meng goed door.
-
Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.
-
Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.
-
Serveer de bami met een spiegeleitje, pindasaus en de Cassave Kroepoek.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers