Bami Goreng met spitskool en kip

Bami Goreng met spitskool en kip

Deze lekkere, licht pittige, Bami Goreng met kip maak je makkelijk zelf en is een echte klassieker. Aan dit bamigerecht voegen we een populaire groente toe. Spitskool is één van de favorieten in de Aziatische keuken. Met deze stevige groente geef je een lekkere bite aan je gerecht. Maak ’t helemaal af met een spiegeleitje, pindasaus en kroepoek.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng 48 g
  • 200 g spitskool
  • 1 prei 100 g
  • 100 g winterpeen
  • 200 g kipfilet
  • 1 ui 100 g
  • 1 rode peper 35 g
  • 1 kippenbouillonblokje 10 g
  • 4 eieren
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el Conimex ketjap manis
  • 1 tl Conimex sambal oelek
  • 2 el water
  • 1 pot Conimex pindasaus 400 g
  • Conimex cassave kroepoek 75 g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 748
    • Eiwitten 37.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 90.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 81.0g
    • Suikers 25.1g
    • Vezels 9.0g
    • Vetten 25.2g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 4.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 250mg
    • Natrium 2173mg
    • Zout 5.43g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 62%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.

  2. Wel de kruidenmix met 2 el water, 1 el ketjap en 1 tl sambal.

  3. Snij de prei in dunne ringen, de winterpeen in dunne plakjes, de spitskool in dunne reepjes en de rode peper in ringetjes.

  4. Snij de kip in blokjes en bak deze in een scheutje wokolie. Voeg de prei, wortel en de spitskool toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Blus het geheel af met het kruidenmengsel. Zet het vuur lager en roer het geheel goed door. Voeg daarna de eiermie toe en meng goed door.

  5. Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.

  6. Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.

  7. Serveer de bami met een spiegeleitje, pindasaus en de Cassave Kroepoek.