Bami goreng met rode ui, citruskip en koriander

Heerlijk bami recept van in Conimex Wok Olie gebakken kip met sinaasappel en Conimex Ketjap Asin. De in reepjes gesneden verse Chinese kool, ui en een pepertje zorgen voor een lekkere bite. De koriander geeft het gerecht een bijzondere smaak.

38 stemmen

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kip in heel kleine stukjes. Meng met het sinaasappelsap, de ketjap en ½ tl gemalen zwarte peper. Marineer 5-10 min.

Pel de uien, snijd ze in reepjes. Halveer het pepertje, verwijder de pitjes en snijd in halve ringetjes. Snijd de kool in reepjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 4 min. Voeg de uien en de rode peper toe en roerbak 2 min. Voeg de Chinese kool toe en wok nog 2 min. Voeg de groentemix uit het pakje en 100 ml koud water toe en wok nog 5 min. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

Schep 2 el koriander door de bami goreng. Schep de bami op 4 borden of in kommen en strooi de rest van de koriander erover.

Serveertip

Geef voor een lekker knappertje Conimex Kroepoek Sweet Chili bij de bami goreng met rode ui, citruskip en koriander en zet voor extra pit Sambal Manis op tafel.

Variaties

Gebruik voor extra kookgemak 600 g bamigroenten in plaats van de Chinese kool en rode uien.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 439,0 kcal
Proteïnes 25,9 g
Suikers 13,4 g
Vezels 7,5 g
Vetten: 9,0 g
- Verzadigde vetten 1,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 24,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 43,8 mg
Sodium 582,2 mg

* 1 portie = 100 g