Bami goreng met rode ui, citruskip en koriander

Bami goreng met rode ui, citruskip en koriander

Heerlijk bami recept van in Conimex Wok Olie gebakken kip met sinaasappel en Conimex Ketjap Asin. De in reepjes gesneden verse Chinese kool, ui en een pepertje zorgen voor een lekkere bite. De koriander geeft het gerecht een bijzondere smaak.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 0.5 zak (250 gram) Conimex Mie Nestjes
  • 250 gram kipfilet zonder vel en botten
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Asin
  • 3 kleine rode uien
  • 1 rode peper
  • 500 gram chinese kool
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • 4 eetlepels grof gehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 439
    • Eiwitten 25.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 67.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.6g
    • Suikers 13.4g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 9.0g
    • Verzadigde vetten 1.7g
    • Onverzadigde vetten 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 44mg
    • Natrium 582mg
    • Zout 1.45g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 119%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de kip in heel kleine stukjes. Meng met het sinaasappelsap, de ketjap en ½ tl gemalen zwarte peper. Marineer 5-10 min.

  3. Pel de uien, snijd ze in reepjes. Halveer het pepertje, verwijder de pitjes en snijd in halve ringetjes. Snijd de kool in reepjes.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 4 min. Voeg de uien en de rode peper toe en roerbak 2 min. Voeg de Chinese kool toe en wok nog 2 min. Voeg de groentemix uit het pakje en 100 ml koud water toe en wok nog 5 min. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

  5. Schep 2 el koriander door de bami goreng. Schep de bami op 4 borden of in kommen en strooi de rest van de koriander erover.