Bami Goreng met pittige tofuspiesjes

Deze vegetarische Bami Goreng met tofu satéspiesjes is een lekker gerecht, voor bijvoorbeeld een dagje zonder vlees. De satésaus maken is een eitje en ook de mienestjes zijn zo gekookt! De Bami Goreng kruidenmix en de hot marinade geven dit gerecht een kruidige smaak.

0 stemmen

35 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Leg de satéprikkers 30 minuten in water.

Snij de tofu in 24 gelijke blokjes van ca. 3 bij 3 cm. Marineer de tofu in de Conimex hot marinade volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de halve mango in kleine blokjes en de lente-ui in smalle ringetjes.

Kook de Conimex mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rijg de gemarineerde tofublokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de tofuspiesjes aan beide kanten goudbruin.

Verhit een wok met 2 el wokolie, en roerbak het bami groentepakket ca. 2 min. Volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de Conimex pittige satésausmango door de saus. Serveer de satésaus met de tofusaté. Bestrooi de tofusaté met lente-ui.

Serveer de tofusaté samen met de Bami Goreng.

Serveertip

Deze ‘Vegetarische Bami met pittige tofuspiesjes’ is ook lekker om te serveren met Conimex Bali kroepoek.

Variaties

Voor een andere smaakbeleving kan de Conimex mix voor Bami Goreng vervangen worden door Conimex kruidenmix voor Bami of Conimex Bami speciaal.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 806,0 kcal
Proteïnes 24,1 g
Suikers 37,6 g
Vezels 7,6 g
Vetten: 35,0 g
- Verzadigde vetten 5,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 923,8 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.641,1 mg

* 1 portie = 100 g