Bami Goreng met paksoi en kipsaté

Deze Bami Goreng met de kip en paksoi is een heerlijk gerecht. De saté saus maken is een eitje en ook de mie nestjes zijn zo gekookt. De bami goreng kruiden mix en ketjap asin geven dit gerecht zijn zalige smaak.

127 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Meng de Conimex mix voor bahmi goreng met 100 ml kokend water en laat minstens 10 min. wellen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng de kip met 1 eetlepel Conimex wok olie, eventueel wat peper en de Conimex ketjap asin. Rijg aan de satéstokjes. Snijd de paksoi in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Verhit een grillpan of -plaat en rooster de satéstokjes 5 min. rondom totdat de kip gaar is. Houd de stokjes warm onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg de rest van de wok olie toe en roerbak de paksoi met de knoflook 3 min. Roer de gewelde mix erdoor en roerbak kort mee. Schep de mie erdoor en warm goed door. Voeg voor een lekker knappertje de Conimex gebakken uitjes toe aan de bami.

Verwarm de smeuïge Conimex satésaus mild (kant-en-klaar) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de Bami over 4 borden of grote kommen. Leg de kipsaté ernaast. Schep er wat smeuïge satésaus bij.

Serveertip

Lekker vooraf: Aziatische garnalendip. Passend nagerecht: Ananassalade en verse munt met vanille-ijs.

Variaties

Je kunt de paksoi in deze bami goreng met paksoi en kipsaté vervangen door spitskool of Chinese kool. Bestrooi de bami voor wat extra groen met wat fijngehakte koriander of peterselie.